Návod na přípravu

 

1.    Ohřev v mikrovlnné troubě:

  • sáček vložíme do vhodné nádoby pro použití v mikrovlnné troubě ( plastový, porcelánový hrnek, miska )
  • odstřihneme horní část sáčku ( roh sáčku )
  • vložíme do mikrovlnné trouby a důkladně prohřejeme po dobu 3 – 5 minut dle druhu jídla ( přílohy 1 – 2  minuty, polévky 3 minuty, omáčky a jiné, které obsahují větší kousky masa 4 – 5 minut )
  • po důkladném prohřátí odstřihneme celou horní část sáčku a servírujeme na talíř nebo misk
  • Přílohy ( knedlíky, těstoviny a další ) je možné ohřívat po propíchnutí sáčku přímo v mikrovlnné troubě.

 

2.   Ohřev ve vodní lázni:

  • uzavřený sáček vložíme do vodní lázně ( při teplotě vody 90°C, polévky a přílohy 5 minut, omáčky a ostatní 7 – 10 minut )
  • po důkladném prohřátí odstřihneme celou horní část sáčku a servírujeme na talíř nebo misku
  • ve vodní lázni je možné jídlo udržovat při teplotě 75°C (po dobu určenou ke spotřebě)

 

3.   Ohřev v elektrickém kotlíku (ve vodní lázni):

  • sáček odstřihneme v horní části a vlijeme do kotlíku
  • termostat nastavíme na 70 - 80°C a při ohřevu několikrát promícháme
  • po důkladném prohřátí servírujeme na talíř nebo misku
  • po ohřátí zkontrolujeme hustotu, je-li produkt hodně hustý, můžeme přidat trochu převařené vody ( při tomto způsobu ohřevu a udržování je větší odpar vody )
  • Pozor – nikdy nedolévat vodu na začátku ohřevu!!!

 

4.   Ohřev klasicky, v hrnci na plynovém nebo elektrickém zařízení:

  • sáček odstřihneme v horní části a vlijeme do hrnce
  • při ohřevu několikrát promícháme a po důkladném prohřátí servírujeme na talíř nebo misku
  • ohřev příloh ( brambory, knedlíky a další) – v hrnci na páře

 

Po otevření je nutno jídlo ihned spotřebovat!