1. Ohřev v mikrovlnné troubě:
- sáček vložíme do vhodné nádoby pro použití v mikrovlnné troubě ( plastový, porcelánový hrnek, miska )
- odstřihneme horní část sáčku ( roh sáčku )
- vložíme do mikrovlnné trouby a důkladně prohřejeme po dobu 3 – 5 minut dle druhu jídla ( přílohy 1 – 2 minuty, polévky 3 minuty, omáčky a jiné, které obsahují větší kousky masa 4 – 5 minut )
- po důkladném prohřátí odstřihneme celou horní část sáčku a servírujeme na talíř nebo misk
- Přílohy ( knedlíky, těstoviny a další ) je možné ohřívat po propíchnutí sáčku přímo v mikrovlnné troubě.
2. Ohřev ve vodní lázni:
- uzavřený sáček vložíme do vodní lázně ( při teplotě vody 90°C, polévky a přílohy 5 minut, omáčky a ostatní 7 – 10 minut )
- po důkladném prohřátí odstřihneme celou horní část sáčku a servírujeme na talíř nebo misku
- ve vodní lázni je možné jídlo udržovat při teplotě 75°C (po dobu určenou ke spotřebě)
3. Ohřev v elektrickém kotlíku (ve vodní lázni):
- sáček odstřihneme v horní části a vlijeme do kotlíku
- termostat nastavíme na 70 - 80°C a při ohřevu několikrát promícháme
- po důkladném prohřátí servírujeme na talíř nebo misku
- po ohřátí zkontrolujeme hustotu, je-li produkt hodně hustý, můžeme přidat trochu převařené vody ( při tomto způsobu ohřevu a udržování je větší odpar vody )
- Pozor – nikdy nedolévat vodu na začátku ohřevu!!!
4. Ohřev klasicky, v hrnci na plynovém nebo elektrickém zařízení:
- sáček odstřihneme v horní části a vlijeme do hrnce
- při ohřevu několikrát promícháme a po důkladném prohřátí servírujeme na talíř nebo misku
- ohřev příloh ( brambory, knedlíky a další) – v hrnci na páře
Po otevření je nutno jídlo ihned spotřebovat!